Learn more

RECCO

Hier bij Jack Wolfskin, is jouw veiligheid erg belangrijk voor ons. Tijdens je outdoor-avonturen, vooral in onbekend of ongebaand terrein, is het van cruciaal belang dat je op elke situatie bent voorbereid, aangezien onverwachte omstandigheden een potentieel risico inhouden. Daarom hebben we de RECCO®-technologie geïntegreerd in speciale wandelrugzakken, kleding en schoenen. Met de ingebouwde RECCO®-reflector kun je in open terrein worden gelokaliseerd.

Geniet met volle teugen van je avonturen en zorg er daarbij voor dat je altijd veilig onderweg bent!

Zo werkt het

De technologie is een tweedelig systeem dat bestaat uit een actieve detector, die door de georganiseerde reddingsdienst wordt gebruikt, en een passieve reflector, die door de gebruiker wordt gedragen.

De RECCO®-detector zendt een radarsignaal uit dat vergelijkbaar is met de straal van een zaklamp.

Als het radarsignaal de RECCO®-reflector raakt, weerkaatst de reflector het signaal naar de detector en wijst de reddingswerker de weg naar het slachtoffer.

Hoe dichter de detector bij de reflector komt, hoe sterker het teruggezonden signaal wordt. Zo kan de redder de locatie van de bedolven persoon exact bepalen.

Illustratie van de RECCO®-technologie
Klik hier om meer informatie over de reflector en de detector te lezen.

Een zorgeloze oplossing voor je veiligheid

Bij een zoekactie in open terrein is het van cruciaal belang gelokaliseerd te kunnen worden. Met de RECCO®-technologie zijn professionele reddingsteams in staat om grote gebieden ook bij beperkt zicht snel te doorzoeken. Als je een uitrusting gebruikt die is voorzien van de RECCO®-reflector, kun je sneller worden gevonden.

Rugzak met RECCO®-reflector
Licht
Een kleine reflector, die minder dan 4 gram weegt, wordt permanent aan kleding en uitrusting bevestigd.
Levenslange veiligheid
Het stroomloos werkende apparaat verliest nooit signaalsterkte, is onderhoudsvrij en heeft een onbeperkte levensduur.
Betrouwbaar
Snelle en doelgerichte lokalisatie met behulp van radarsignalen.

De reflectoren vervangen niet de persoonlijke lawinepieper en de redding door medeskiërs, maar ze hoeven niet ingeschakeld te worden en bieden een extra mogelijkheid om door de georganiseerde reddingsdienst altijd gevonden te kunnen worden.

Helikopter tijdens een zoekactie
Een wereldwijde standaard

De RECCO®-technologie is een wereldwijde standaard voor lawineredding die door professionele reddingsteams over de hele wereld wordt gebruikt. Momenteel gebruiken meer dan 900 skigebieden en bergreddingsorganisaties in 28 landen RECCO®-detectoren voor reddingsoperaties.

Ontdek de door RECCO® bestreken gebieden.