Texapore Ecosphere

augustus 6, 2021

Texapore Ecosphere

Hardshell-materiaal

TEXAPORE ECOSPHERE staat voor een echte doorbraak in de allweatherkleding, want het is het eerste 100% gerecyclede allweathermateriaal. Het membraan bestaat uit snijresten die in de productie overblijven en weer worden hergebruikt in de productiecyclus – een zero waste-concept. De bovenstof en de voering daarentegen bestaan uit gerecyclede PET-flessen. Zo worden hulpbronnen ontzien of compleet gespaard. Ondanks gerecyclede materialen blijft de kwaliteit op het hoogste niveau en biedt je de zeer goede performance van Texapore O2+.

De performance

TEXAPORE ECOSPHERE biedt hetzelfde prestatieniveau als TEXAPORE O2+: Voor iedereen die actiever en sportiever onderweg is, biedt dit materiaal meer dan onze basis TEXAPORE: het heeft een zeer goed ademend vermogen van 15.000 g/m²/24 uur** en is daarbij waterdicht tot een waterkolom van ten minste 20.000 mm* (dat komt overeen met bijna 2 bar).Natuurlijk is TEXAPORE in zijn geheel absoluut winddicht en pfc-vrij duurzaam waterafstotend geïmpregneerd, zodat de bovenstof het water laat afparelen.

De achtergrond

Onze waterdicht-technologie TEXAPORE is het functionele hart in bijna alle buitenjacks en veel allweatherproducten. De laag tussen bovenmateriaal en binnenvoering is effectief waterdicht, laat waterdamp van binnen ontsnappen en is ook nog eens volledig winddicht. Hij maakt je onafhankelijk van het weer, zodat je kunt genieten van wind en regen. Al meer dan 35 jaar investeren we in de ontwikkeling van onze membranen en coatings. In de loop van de tijd hebben we performance-niveaus ontwikkeld voor de verschillende activiteiten, van wandelen via trekking tot aan trail running.

(gemeten vlg.: * JIS L 1092; **JIS L 1099 B-1)